Irene Hansen - Blog

Vilken fantastisk helg ute i naturen det varit. I torsdags kväll landade jag hos Louves uppfödare i Dalarna, hon bjöd på god middag och trevligt sällskap som alltid. Vi fick pratat en massa hund och gått igenom lite inför den kommande Malamutespecialen.

Fredagmorgon var jag uppe tidigt och fixade allt med hundarna för att sen hinna turista lite i området. Först en fin utsikt uppe i Bunkris Brandtorn där man ser hela området från Sälenfjället bort till Städjan. Sen körde jag till Fulufjäll för att gå till vattenfallet och kika. Indra och Odin fick följa med längs stigen bort till fallet, en fin liten vandring i snö och strålande sol.
På fredag kväll var det så dags att “campa” i skogen och förbereda allt inför lördagens Björnlunken i Nornäs. Fint att göra upp eld i en raststuga mitt i ingenstans, umgås med Malamutevänner och bara njuta av naturen.
Lördag morgon vart det så dags för Björnlunken, tyvärr så har ettan skadat sig så det fick bli ett 7-spann och så fick Dino prova på att vara ledarhund tillsammans med Minni, vilket visade sig vara en väldigt bra kombination. Alla hundarna jobbade på bra hela rundan, hastighetsmässigt gick det långsamt då jag testade dem lite med rejält tungt lastad vagn. Dragvilja var det inget fel på men styrkan behöver vi jobba mer på, sista 7 km fick de gå med lite lättare vikt och då kom hastigheten fram direkt.
Något jag varit lite orolig för med Dino är omkörningar för han är så nyfiken, men det var inga problem alls, han och de andra bara sneglade lite på de andra spannen och sen mata på framåt utan att bry sig ett dugg.
På lördag kväll samlades vi alla muschers och grillade i Håbovallen, verkligen trevligt 🙂 ser fram emot nästa års höstevent.
Kram Irene “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.