Alla bloggar

Den där träningen vi saknat innan när vi bodde i södra Sverige kan vi nu komma ut och träna på hur mycket som helst 😎 Ospårat, snöstorm, fjället, djupsnö – ja snö i alla olika former. Just nu är det inga snöskotrar som gått hemifrån och uppåt, så det blir till att göra spår själv

Läs mer...

Finns inte mycket att tillägga, kolla in filmen! Lyckliga hundar lycklig matte. Detta är livet, grymt lycklig över att äntligen få stå på släden igen. Dock bara tre hundar då jag inte kan hantera fler med gipsad vänsterhand. Kram Irene “Miles of Smile”

Läs mer...

Snö snö snö! Underbart, vi älskar det och äntligen har vi så det går att köra släde. Men jag får hålla mig lite då den gipsade handen inte får ansträngas. Så det blir en massa promenader och lek i snön istället, utforskar nya vägar att ta sig ut på tur och njuter av den fina

Läs mer...

En liten berättelse om Malamutespecialen som var i helgen nere i Backamo. I torsdags packade jag bilen med fyra hundar och utrustning för att köra ner till Göteborg, närmare bestämt Backamo. Min plan var att köra vid 13 tiden, men jag fick vänta på en leverans av priser från PlaqueOff. Leveransen dök upp vid 15

Läs mer...

Spike har blivit bergsklättrare och min nya handlers ständiga följeslagare 🙂 han njuter av livet framför den varma kaminen efter de långa promenaderna i naturen kring huset, där de tydligen hittar färska spår av älg och björn 🐻. Jag passade även på att dra med Spike, Dino och handlern upp till Stekenjokk innan vägen upp

Läs mer...

Lite synd om Ettan är det allt! Stor plastkrage runt huvudet och ont har han i lilla tassen. I fredags när jag satte ut honom på stakeouten för att mata honom haltade han 😞 Jag hittade en konstig utväxt på framtassen som gjorde väldigt ont när jag tryckte på den. Jag rengjorde och bandagerade tassen,

Läs mer...

Vilken fantastisk helg ute i naturen det varit. I torsdags kväll landade jag hos Louves uppfödare i Dalarna, hon bjöd på god middag och trevligt sällskap som alltid. Vi fick pratat en massa hund och gått igenom lite inför den kommande Malamutespecialen. Fredagmorgon var jag uppe tidigt och fixade allt med hundarna för att sen

Läs mer...

Vi har varit ute och tränat i några veckor nu. Kört med fyra hundar åt gången med min lite lättare vagn, då min tyngre vagn behövt ha en uppfräschning av diverse saker, framförallt bromsen som varit helt kaputt. Att träna draghundar här i Jämtland jämfört med Skåne är så stor skillnad. När jag varit ute

Läs mer...

Ni är säkert nyfikna på hur det gått med Odins parning nere i Vårgårda på Järnviljans kennel? Det föddes 9 små söta valpar, tre hanar och sex tikar. 😍 Allt gick jättebra enligt uppfödaren Åsa, och nu är de små pälsarna 5 v gamla. Jag har själv inte träffat dem än, men blir uppdaterad med

Läs mer...

Utställningen här i norr vart tyvärr inställd pga för lite anmälningar och matte har jobbat på helgerna så vi har inte kunnat åka på nån utställning nu i sommar. Fast en massa annat kul har vi hittat på i värmen 🙂 Allt från långpromenader i skogen, godis/mat letande, paddlat sup i stora sjön och nu

Läs mer...

Dinos debut i bruksklass gick över förväntan 😊 han fick Excellent och CK, det var 6 hanar i bruksklassen och Dino vart placerad som nr två 🥈 I konkurrensen fick Dino behålla sin andra plats och blev belönad med ett reserv CERT. Rätt ok att vara på andra plats tycker jag! Det var väldig fina

Läs mer...

Vi har nu installerat oss lite mer i vårt nya hem uppe i Jämtland. Alla vi 11 stortrivs i den fina naturen och hoppas på att det ska bli bra uppe i norr med dom fina förutsättningar och förhållande där är att träna hundspannet och att göra annat kul i naturen. Bland annat har vi

Läs mer...

I Skåne är det visst vår men här uppe i Jämtland är det vårvinter, vilket innebär -15 grader på nätterna och plusgrader med sol på dagarna. Detta gör att snön blir kvar och att föret uppe på fjället är fantastiskt bra så denna helgen har vi varit ute på tur med grillpaus i solen. Helt

Läs mer...

Allt var klappat och klart, bokat och planerat ända tills någon vecka innan jag skulle dra iväg på min långa vintersemester. Några veckor innan vart allt, typ hela planen och allt inbokat, havererat pga att den person jag bokat med visade sig vara någon helt annan än bra. En hemsk människa som betett sig fruktansvärt

Läs mer...

Vi gjorde det! Det trodde jag aldrig när jag låg på fjället i min Järvensäck i blåsten, hundarna vart helt översnöade och spåren puts väck. Med den dåliga uppladdningen vi haft i höst och vinter är jag grymt nöjd med hundarna som krigade sig i mål, inga tider att skryta med precis men så blir

Läs mer...

Efter mycket funderingar har jag nu bestämt mig för att i sista sekund anmäla mig till http://www.polardistans.se/index.php/sv/som går av stapeln nu 5-9 mars. Jag tycker egentligen inte att hundarna har tillräckligt med mil i benen, men jag vill ge Minni och Ettan en chans att få erfarenheter inför framtiden så jag kommer starta och köra lugnt, vila

Läs mer...

Ja då har vi varit i Nornäs Dalarna igen och kört en öppenklass tävling till 🙂 Nornäsdraget, jättetrevlig tävling och hundarna gick ännu bättre än på Bäver Open. Vi körde om spann och blev omkörda av spann och mitt gäng gjorde det galant verkligen bra träning för dom, körde 40*2 km på under 8 h

Läs mer...

Helgen som gått var vi och tävlade i Norråker på Bäver Open. Jag valde att köra MD 6 B, vilket innebär medeldistans med max sex hundar hundar i grupp B, vi blev ihopslagna med A och C eftersom vi var bara två B spann. A och C hundar går mycket snabbare än Malamuter så jag

Läs mer...

Äntligen på benen igen efter en vecka i sängen, legat sjuk i influensan och jag har varit riktigt däckad med feber och hosta. Som tur var så befann jag mig hos min fina vän Jennie som passat upp mig hela veckan och serverat fantastiskt goda middagar till mig ❤️ Men nu i helgen var jag så

Läs mer...

Efter en härlig vecka hos fina vänner i Norråker Jämtland for vi mot SPHK Grönlandshund meriteringen i Hamra, eftersom vi nu har förstapris på DP60 så hoppa jag över att starta den meriteringen men jag var istället behjälplig som sportkommentater och sände live på fb alla starter och målgångar. På söndagen var de dock dags

Läs mer...

Då är snö säsongen igång för full och vi har varit i Nornäs i helgen på en meritering arrangerad av SPHK Alaskan Malamute. En trevlig, rolig och bra arrangerad snöträff. Fin fint att äntligen komma iväg och vilken härlig stämning det var ibland alla som var där. Fredag kväll började med ett försök på DP10

Läs mer...

Nu har Tic varit på vila i två hela veckor och jag har inte haft något att göra bortsett från skolan. Och bara för det så har vi haft en hel bunt med prov och en inlämning! Men nu så har vi äntligen startat upp igen och han är så fin. Vi hade första  passet

Läs mer...

Tidsplanen sprack totalt i dag men allt löste sig fin fint ändå ? hade tid hos veterinären kl 08:10 för ED/HD röntgen på Minni och Ettan från min första valpkull som nu är två år. Men det var bilolycka på vägen in till kliniken och vi fick sitta i kö där i en timme så

Läs mer...

Vilken dag det var för Miles of Smile! Mina två uppfödningar Miles of Smile Glorious Nonoma och Miles Of Smile Glorious Akka gjorde strålande i från sig. Nono fick excellent ck och placerade sig som etta i öppenklass och sen trea i konkurrensen, Akka excellent och var fyra i öppenklassen. Det var många jätte fina

Läs mer...

-Burr burr höst rusk! -Ooo vad kallt det är! -Längtar till sommaren igen! Hör jag från alla håll och kanter, medans jag själv stor trivs nu med kylan och snö som dimper ner hos malamutevännerna uppåt landet. Snön är ju det vi längtat efter och vill komma ut och köra på både jag och hundarna.

Läs mer...

Förra veckan var det avslutning på tävlingssäsongen. Vi har börjat kräva lite mera samling av Tic, speciellt av galoppparbetet vilket han inte alltid är så nöjd med och då kryper 6-års trotsen fram. Och precis det hände på tävlingsbanan så vår insatts blev väl inte vad jag hade hoppats på. Trots detta blev det en

Läs mer...

Här hemma körs det hundspann för fullt nu, sena kvällar blir det så pannlampa på. Förberedelserna inför Alaskan malamute specialen är också i full gång, ska bli riktigt kul. En hel helg med malamute människor och extra spännande med utställningen som är där då fem hundar som är Miles of Smile uppfödningar är anmälda ?

Läs mer...

Då var hela flocken hemma igen efter 1,5 veckas äventyr som började med Björnrundan (se förra inlägget) sen åkte vi på träningsläger i Värmland, fått kört många mil på super fina långa backiga dragvägar med 8-spannet (Odin/Louve/Dino/Guinni/Ettan/Indra/Minni/Wolf). Alla superglada dom fått börja jobba ordentligt igen efter den varma långa sommaren och ett litet dopp i

Läs mer...

Sommarvärmen försvann över en natt och vips är träden en helt annan färg. Nästa tävling är inte förrän 21/10 så vi passar på att rida ut för att träna konditionen. Lite galoppass  på utebanan då det biter i kinderna är också härligt.  

Läs mer...

Gudomlig helg i Dalarna, nollgradigt och hög torr luft, kunde inte varit bättre förutsättningar för årets björnrunda. Hundar var ganska otränade men gick fantastiskt fint framför allt sista milen (björnrundan var 3 mil) bra synkade fint arbetsfokus och vilja framåt, inte så jättefort tempo men jämn trav hela vägen. Matte är riktigt nöjd med dem

Läs mer...

Nu i helgen höll Ånge ridklubb Mittsvenskas Distriktmästerskap för ponnydressyr. Vi åkte upp på lördag morgon för att starta La:P1. Under hela resan dit är det fint väder men när vi kommer in i Ånge så är det grått och molnigt. Vi kliver ur bilen och det blåser “orkan”. Eftersom vi kom upp ungefär 2 timmar

Läs mer...

Ojojoj Minni var jätte osäker redan när vi gick ur bilen på parkeringen till Eslövs utställningen, smög omkring på området med svansen mellan benen. Dock var hon modig nog att gå fram för att hälsa på några på vägen mot ringen och vi var i god tid så passa på att vänja henne ordentligt vid omgivningen.

Läs mer...

Då var de dags igen för utställning, denna gång ställer jag bara Minni och hon ska gå i bruksklass för första gången och det blir i Eslöv vilket är nära så inget stort äventyr denna gången. Det är körahundtider så Minni är skitig som en gris i pälsen ska bli spännande med en SKK utställning

Läs mer...

Debutera i nya klasser Att starta en ny klass är något jag tror många tycker är både roligt men även lite nervöst. Så var det i alla fall för mig nu i lördags, då jag debuterade La:P1 och låt oss säga att jag inte var bara lite nervös! Jag tror att det är något med

Läs mer...

Livet vardagen är verkligen ner i en djup mörk dal ena sekunden och sen upp på en hög euroforisk topp andra sekunden. I onsdag kracha mitt hundsläp “hjääälp jag som har planerat mitt lilla helg äventyr ett tag och förberett mig för detta” hur gör jag jo då slängde jag mig på telefonen och ringde

Läs mer...

Hela dragsverige jublar och alla Facebook/instagramkonto fylls med hundar lyckliga över att hösten verkar ha smygit fram. I Skåne vart de super bra dragväder i helgen och vi hoppas på att de fortsätter så nu. Så klart var jag och mina malamuter ute och rastade benen, några helt vilda 2-spanns runder med dogscootern och dagen

Läs mer...

“Varför just dressyr?” Detta är en fråga jag får till och från, och den kom upp igen än en gång i ett reportage jag gjorde med tidningen Yippe för nån vecka sedan.   Därför tänkte jag upp denna fråga i min blogg och svara på den en gång för alla, då många verkar undra varför jag inte

Läs mer...

Lite avslappnad ringträning för Minni hemma hos Mimmi Roslin, en riktigt duktig ung tjej som tävlar i juniorhandling. Mimmi har även hjälpt mig att ställa ut Odin några gånger med bra resultat. Ingen press för Minni på ringträningen bara massa kel, braaaaaa och godis. Gick ändå ganska bra till slut och några andra hundägare som

Läs mer...

Wow säger jag bara, varit i Dalarna på en snabb weekend. Fått kört lite 2-spanns rundor och vandrat på Fulufjället med underbara människor och fantastiska Alaskan malamuter. Jag och sex av mina hundar sträckkörde upp till Norra Dalarna, vi hitta ett fint litet ställe vid älven där vi körde lite små rundor med dogscootern och

Läs mer...

Jag har under de senaste två åren ridit nästan uteslutande för två tränare.  För mig har dessa två betytt otroligt mycket och de har gett mig en trygghet och kontinuitet i min ridning och i utbildningen av Tic.  Så fick jag för några veckor sedan erbjudande att rida för nya ögon i Maria Eriksson, kanske

Läs mer...

I dag har vi varit på Bjuvs brukshundsklubb och visat upp oss lite jag, Odin och Ettan. Vi var inbjudna att stå i montern för Swedencare som var där och visa sina produkter på brukshundsklubbens officiella utställning och rallylydnadstävling. En jättetrevlig dag med glada hundmänniskor. Var lite fundersam över vem mer än Odin som skulle

Läs mer...

Dessa två busar 😉 Wolf och Minni. Kram Irene Miles of Smile

Läs mer...

Har nu gått en vecka sedan vi kom hem från SM. Tic har fått lite paus från dressyrbanan, har gått på bete, hoppat lite småhinder och  skrittat ut på kvällarna när värsta värmen lagt sig.  Jag har börjat planera upp höstens tränings och tävlingsschema. Kändes lite tomt dagarna efter SM, vi hade lagt ner all fokus

Läs mer...

Äntligen blev Odins svenska utställnings Championat registrerat på Svenska kennelklubbens hemsida och ett fint diplom har han fått ? Jag är så stolt över min lilla röding vi har kämpat hårt för detta championat då Alaskan Malamute är en arbetande hund och det finns krav från rasklubben här i Sverige på att vissa dragprov skall

Läs mer...

Okej, planen var att jag skulle göra ett inlägg för varje dag som vi var nere i Gävle men det har varit väldigt mycket att stå i. Så här kommer en summering av de två tävlingsdagarna. Först kvalet dag 1 var väldigt tufft, vi red vid två tiden och temperaturen var runt + 33 C.

Läs mer...

Att gå på kryckor med en draghund är inte det lättaste så det har inte blivit många promenader sista veckan men nu verkar det som att kryckorna kan få vila lite och jag testar så smått att få igång mitt knä igen med simning, korta promenader, cykling och wakeboard utan att köra på kickern ett

Läs mer...

Ett kort inlägg från första dagen på Ponny SM i dressyr.  Ett trevligt mottagande när man svänger in till klubben .  ( bild 1) I kväll invigdes arrangemanget med landskapsparad , trevliga tal och nationalsång.Under detta visades ett bildspel av alla deltagande ekipage. (bild 2) Kvällen avslutades med ridning på öppen bana.

Läs mer...

Miles Of Smile Glorious Minerva ? , full fokus på Minni har det varit den senare tiden. Minni  är en underbar hund, full av glädje, energi och super vänlig mot allt och alla precis som hennes mor Berta. Minni har fått en omgång av massören, några muskelknutor mindre känndes fin fint. Minnis röda baktassar blir bättre

Läs mer...

  Hummmm ? löptiks tider, då är livet i flocken lite speciell. De hanar som i vanliga fall kan umgås fritt på tomten ihop får jag sära på för att undvika onödiga bråk, dock är de ju intressant att retas med varandra vid gallerna till hundgårdarna. Mer ljud än vanligt då Odin gärna hoooooar lite

Läs mer...

Förberedelser inför SM Tiden börjar ticka ner och med endast 5 dagar kvar till invigningen av ponnySM 2018 i Gävle och  det är dax att ta tag i de sista förberedelserna! Vi har bland annat börjat packa och låt mig säga att det är mycket som ska med, jag kan rekommendera en packlista ifall du

Läs mer...

Våra bloggare

Irene Hansen

Irene Hansen

Jag är född och uppvuxen i Malmö, storstadstjej med andra ord ;-) Har gillat djur och natur sen barnsben. Började med att rida på ridskola (Malmö RK) i tidig ålder som sen ledde till foderhäst och sen egen häst med gård på landet. Alltid tränat och tävlat mycket, men så fick jag ta bort min fina tävlingshäst för några år sen och började då träna mer med min blandras hund Spike. Han var draghund så då fick det bli dragsport för hela slanten. Vilket lett till att jag nu bor i en lite stuga i ett skogsområde utanför Veberöd med 9 Alaskan Malamuter (polarhundar/slädhundar) vars vardag ni kommer få följa här på denna blogg. Kramar Irene "Miles of Smile"


Therese Reimer Steffensen

Therese Reimer Steffensen

Mitt namn är Therese Reimer Steffensen och här kommer ni kunna följa mig och mitt liv som unghästutbildare. Utöver ett gäng utbildningshästar har jag min egen Storhäst Calissa- sto född 12 e: Corlesky G ue: Etrusco. Ett färgsprakande liv som andas häst, kunskap, funderingar och lärdomar! Jag hoppas kunna ge dig lite motivation på vägen. För det är du värd! Välkommen.


Charlotte Johnsson

Charlotte Johnsson

Charlotte heter jag och är 33 år. Jag bor i en liten gemytlig ort i Skåne som heter Asmundtorp tillsammans med min sambo Robin, hans son och våra fyra fantastiska katter. Jag skaffade min första katt när jag var 13 år, efter otroligt mycket tjatande på mina föräldrar. Sedan dess har jag inte levt en dag utan katt. Jag är sedan juni 2016 egenföretagare på heltid där jag bland annat driver webshopen www.kattalogen.se där jag säljer allt för katter. Min vardag består av arbete men också såklart en massa mys med katterna. I denna blogg får ni följa mig i min vardag och framför allt katterna och en massa kattrelaterat skoj. Hoppas ni kommer gilla det :)


Ronja Von Post

Ronja Von Post

Ronja von Post heter jag, är en 14 årig tjej som bor på en hästgård söder om i Härnösand . Vår familj har ett litet inackorderingsstall med ridhus samt en utebana med härlig sjöutsikt. Jag bor med mamma, pappa och lillebror, samt våra två hästar, en katt och en hund. Större delen av min fritid spenderar jag i stallet på gården. Jag har pysslat med hästar och ridit sedan två års ålder och har haft egen häst från jag var 4. Min underbara lilla d-ponnyfux heter Atlantic TJ, kallas för Tic och är 6 år. Vi har varit ett superteam i två år nu och resan har bara börjat. Jag har alltid varit något av en tävlingsmänniska vilket har resulterat i att ridningen för mig gått från en hobby till tävlande på en högre nivå, har ridit elit klasser förra sommaren på min gammla b-ponny Sir Owein samt hunnit med ett SM i ponnydressyr. Owe har nu flyttat söder ut för att glädja en ny liten tjej ❤ Jag hoppas du vill följa min och Tics resa framåt här på bloggen!