Irene Hansen - Blog

En liten berättelse om Malamutespecialen som var i helgen nere i Backamo.

I torsdags packade jag bilen med fyra hundar och utrustning för att köra ner till Göteborg, närmare bestämt Backamo. Min plan var att köra vid 13 tiden, men jag fick vänta på en leverans av priser från PlaqueOff. Leveransen dök upp vid 15 tiden, så nån timme sen drog jag söderut.
Första stopp var på vägen mellan Strömsund och Östersund för att hämta upp Najak som skulle åka med mig ner till sin uppfödare Tornarsurk nere i Trollhättan. Lite skeptisk var han till att hoppa in i bilen med mitt gäng men med lite övertalning så gick det fint och vi kunde rulla på neråt.
Kl 8 fredagmorgon var vi framme i Backamo. Några kisse-, mat- och sovstopp på vägen och lite långsam körning en bit i Värmland där det var glashalt och tjock dimma. Men i de stora hela gick resan finfint och Najak var nöjd och glad.
Väl i Backamo fick vi alla komma ut och röra på benen blev badade, blåsta och fixade inför lördagens utställning och så sov vi en stund innan alla andra började dyka upp. Fredagkväll var ju ämnad åt barmarkrace och vi samlades för bangenomgång, sen tog vi oss i gemensam trupp bort till banan vi skulle köra på.
Alla var redo för start och jag gick ut som nr 7 med Minni och Dino framför dogscootern. De var taggade och Jennie som hjälpte mig hade svårt för att hålla dem. 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – o! Där gick starten och pang där vurpade vi, hundarna sprang iväg med dogscooter utan matte haha 😂 Men som tur var stannade de efter 20 m och undrade vart jag tog vägen. För att sen göra en lång historia kort så fick jag spendera natten på sjukhuset i Trollhättan. Ett brutet lillfinger och brutna revben.
Lördag morgon fick jag skjuts från sjukhuset till Backamo av en kär malamutevän. Det var ju utställning och Odin, Louve, Minni och Dino skulle ställas. Underbara människor ställde upp att ställa mina hundarna då det vart aningens svårt att ställa själv med gipsad vänsterhand.
Dino vart först ut i Bruksklassen, han fick VG med fin kritik men hon tyckte han var lite mager och han är bara 2 år. Ej riktigt färdig jämfört med de andra hanarna som vart 4 år eller äldre.
Nästa vart Odin, i Championklassen han fick excellent ck, med bra kritik. Vart oplacerad i bästa hane, konkurrensen där var stenhård, många fina hanar.
Sen vart det Minnis tur i Bruksklass och hon fick excellent ck och vart tvåa i Bruksklass och fick ett reserv CERT ☺️ med väldigt bra kritik.
Och till sist “lilla” Louve som också hon fick excellent ck med fin kritik, men även hon oplacerad i bästa tik där konkurrensen även här var stor, mycket fina tikar.
Kul att se så många bra Alaskan Malamuter på utställning.
På kvällen var det sen dags för uppfödaremöte och middag, allt var väldigt intressant och trevligt och maten var supergod.
Söndagen bjöd på barmarksrace igen. Tyvärr kunde jag och mina hundar ej vara med pga gipset, men superkul att heja på de andra i regnet och geggamojjan ☺️☺️
Efter vi städat alla lokaler och packat ihop bar resan hemåt igen med ett litet stopp på Östersunds sjukhus för att kolla av så allt var ok med lillfingret. Ska dit igen nästa vecka och kolla av igen.
En maxad men fantastiskt rolig helg, tack till alla som vart där och all hjälp jag fick. Ni är guld värda ❤️
Kram Irene “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.